000001182_logo.jpgA Media Excel az adaptive bitrate multi-screen (pc, mac, tablet, telefon) videó továbbítás új szabványát definiálja a multi-device transzkódolással. A cég hibrid megközelítése, amely ötvözi a hardveres és szoftveres transzkódolási technológiák teljesítményét, több mint 18 millió élő mobil Tv nézőt szolgál ki naponta csak az Egyesült Államokban. A head-end, cloud vagy edge videó kiszolgálás segítségével a vállalat megoldásai számtalan területen használhatóak, legyen az broadcast, kormányzati, telekommunikációs vagy akár CDN.

Media Excel technológiai áttekintés

Multi-Screen Encoding/Transcoding

A HERO 5000 sorozat a Media Excel HERO multi-screen transzkódoló szoftver-csomagra épül. Szabványos Intel x86 szervereken futó szoftver dolgozza fel a videót, amely könnyen beállítható mint egy rendkívül megbízható live enkóder/transzkóder vagy mint egy erős off-line transzkóder. Az egy RU szerver méretben elérhető legnagyobb sűrűség érdekében a Media Excel több-magos DSP-alapú gyorsító kártyái PCIe slotba telepíthetőek, ezáltal páratlan rugalmasságot és skálázhatóságot biztosítanak.

Cloud-based Multi-Screen Encoding/Transcoding

A HERO VS egy virtuális gépen futó HERO szoftver, amellyel megvalósítható a „transcoding in the cloud”. Számtalan kereskedelmi (Amazon, IBm, Fujitsu, stb.) és magán (VMWare, KVM, stb.) felhő környezetet támogat.

Point-to-Point Encoding/Decoding

A Hero Contribution Encoder és Decoder termékcsalád ideális a tartalom összegyűjtésére, továbbá kiváló minőségű, alacsony késleltetésű videót továbbit ahová csak szeretnénk.

multi-screen-2 topology_big

 

 

 

 

 

 

 

Quality

A videó minőség továbbra is a legfontosabb jellemző, amelyet az ügyfelek elvárnak és ami alapján az enkóder gyártókat osztályozzák. A HERO vezető szerepe az enkóderek videó minőségében bebizonyosodott az évek során. Sok nagyobb vállalatnál (mint a MobiTV, LGU+, Telstra…) a Hero-t választották a más enkóder gyártókkal való közvetlen megmérettetés során. Olyam magas prioritású ügyfelek is, mint az NBA, NFL, az Olimpiai játékok és világkupák támaszkodtak a Hero kimagasló minőségére ezáltal nyújtva kivételes tartalmat a nézőknek.

Reliability

A minőség után a következő legfontosabb szempont a videó szállítási infrastruktúra megbízhatósága és rendelkezésre állása. A Hero és a Hero Management Software (HMS) egy sor mechanizmust telepít, amely garantálja a hibatűrést (redundanciát) és a magas rendelkezésre állást. A Hero bebizonyította megbízhatóságát a FIFA világkupán, ahol az ESPN a Media Excel enkódoló megoldásával, 64 futball mérkőzés 71,8 millió percét közvetítette élő video-streamként 100%-os rendelkezésre állással.

Density

A csatorna sűrűség és sebesség nagyon fontos paraméter, amikor magas a csatorna szám, vagy várhatóan gyorsan növekszik. Ez is szorosan kapcsolódik a költségvetéshez, a Capex és az Opex korlátozza, mivel a csatorna sűrűség közvetlenül érinti a rack helyeket, az áramfogyasztást, a hűtést és a karbantartási költségeket. A TCO szempontjából a Hero a nyerő.

Share this page

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...