Cisco CMTS termékek

Az előfizetői adatszolgáltatások sebességének drasztikus növekedésével, az IP alapú hang és videó szolgáltatások elterjedésével és az új szabványok megjelenésével (DOCSIS 3.0, PacketCable 2.0) a kábelmodem vezérlő egységek (CMTS) szerepe és az eszközökkel szemben támasztott minőségi és megbízhatósági elvárások folyamatosan emelkednek.

Az adatszolgáltatások sebességének, illetve a telefonszolgáltatásra előfizetők számának növekedésével a hagyományos DOCSIS 2.0 alapú hálózatokban egy előreirányú kimenettel ellátható előfizetők száma folyamatosan csökken. Ez a szám a 2-10Mbps sebességű csomagok esetében jellemzően 100-200 előfizető körül van. A 2009 év során megjelent, 20Mbps-nál nagyobb sebességű csomagok indítása esetén szükség van a DOCSIS 3.0 szabvány által biztosított előre és visszirányú csatorna összefogására.

A telefon (és később esetleg IPTV) szolgáltatás indításakor egyre fontosabb szempont a hálózatban lévő eszközök megbízhatósága és redundáns kivitele.

A CMTS-eknek, a korábban felsorolt tendenciák miatt egyre több és komplexebb szabványoknak kell megfelelni és egyre több funkciót támogatni (DOCSIS 3.0, PacketCable 2.0, PacketCable Multimedia, DOCSIS Set-Top Gateway (DSG) IPv6, IP Multicast QOS stb.). Ezek az új szabványok és funkciók egyre nagyobb kapacitású hardver elemeket és egyre magasabb szintű rendszertámogatást igényelnek.

A Cisco CMTS termékek jellemzői:

  • Piacvezető CMTS beszállító
  • Stabil gyártói háttér
  • Széles termékválaszték
  • Megoldás különböző méretű hálózatokra
  • Moduláris, bővíthető platformok
  • Teljes körű EuroDOCSIS 3.0 támogatás mindhárom platformon
  • Időtálló befektetés, alacsony kockázat

 

Share this page

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...